Saturday, 12 November 2011

Genap dah 2 tahun???

Assalamualaikum :)

Alhamdulillah..dah pun cecah 2 taon bekerja kat tempat kerja sekarang nih! Banyak benda yang aku belajar..boleh la di jadikan pengalaman yang berharga! Mula-mula start kerja memang la rase macam tak boley buat..mane taknye time belajar amik marketing..tapi dapat kerja terjun ke bidang human resources ler pulaks! Tapi tu semua tak mematahkan semangat aku..aku berjuang dan terus berjuang untuk membuktikan yang aku ni serba boleh (cewahhh..poyo sangat 2!!!*padahal buat kerja cam kura2..).

Tapi kan teringat pulak...masa mula-mula masuk kerja kat company ni dulu...ada sorang akak nie memang lagi poyos gile-gile..tao la da lame kerja sini tak payah la nak sombong..dia pikir dia HEBATT..tao la ade mix chinese tapi tak payah nak berlagak dengan aku kan kan kan*org laen yang ade mix pown tak delah nak belagak cam dia..Genap dua bulan aku kerja kat situ..atlast aku dapat tao dia kena tendang akibat sikap yang kurang memuaskan..bak kata Donald Trump :-


you are firedddddd!!!
..kuikuikui..


Cam da lari tajuk pulak perenggan yang ke-2 tu...ehehh! Btw..dulu masa time belajar asyik fikir nak perabih duit mak bapak je...nahhh..sekarang da kerja barulah terasa betapa susahnya nak cari duit sendiri!sory mak..sory pak!sobs..sobs..


Sekian..

THANKS A LOT..


11 comments:

  1. sis pun masa keje dulu lain ngan course masa bljr. xper, menambahkan ilmu kita dlm bidang yg lain lak kan. dengki n tunjuk lagak kat tmpt keje mmg selalu ada kat mana pun kita keje, sis pun x fhm nape mesti diorg wat perangai camtue, mental kot haha

    ReplyDelete
  2. setuju sgt!!mental la tue..sbb tu kne tendang!haha..suka hati betul time tuh!tp mintak di da berubah skrg kn..

    ReplyDelete
  3. NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow...follow pakjoe blk tau hahah

    ReplyDelete
  4. mula2 buat sesuatu yg baru memang rasa tak best, bila dah lama baru ngam...

    ReplyDelete
  5. Wah, macam2 ye, ape2 pun dah genap 2 tahun kot, semoga berjaya :), eh anda di tag dalam contest okayy, jenguk lah blog kalau nak tau k :)

    ReplyDelete
  6. cerita best--ok pakjoe :p

    msredcheesecake--nk tgu yg lme tuh..sedih!!hehe

    Nur Farariana--ok :p

    ReplyDelete
  7. tawu tape.mase belaja x rase sgt sbb nk duet mtk je parents,da pakai duet sendiri kne pndai bajet2.hehe

    ReplyDelete
  8. zOey--hui..perit oOOoooOOoo...

    ReplyDelete
  9. atiqa aris--da keje sndri mmg terasa sgt2.. :(

    ReplyDelete
  10. Salam. Seronoknya dah ada keje yang boleh dikatakan tetap jugak lah tu kan? (lau tak, takkan boleh sampai 2tahun). Nana tag Yanie ni. http://yuslianayusof.blogspot.com/2011/11/candid-time-contest-by-muna-rahimah.html

    ReplyDelete